Organisatiecultuur
Er gaat natuurlijk niks boven een kop koffie (thee mag ook) om een gevoel te krijgen bij hoe het is om te werken voor de Raad voor Rechtsbijstand. Op deze pagina nemen we je alvast mee in onze organisatiecultuur, waar we voor staan en wat je van ons kunt verwachten als je bij ons solliciteert.
Werken bij de Raad is niet alleen zinvol en boeiend, maar ook leuk en fijn. Met ruim 300 medewerkers zijn we groot genoeg om professioneel te kunnen werken en klein genoeg om ook slagvaardig te werk te kunnen gaan. De meeste medewerkers kennen elkaar en dat draagt bij aan een goede werksfeer én aan onderlinge samenwerking.
Medewerkers ervaren de Raad als een informele en betrokken organisatie met een collegiale sfeer. Er is ruimte voor gezelligheid, maar er wordt ook hard gewerkt. Er zijn korte lijnen tussen management en medewerkers.
Wat de medewerkers bindt, is het maatschappelijke karakter van de organisatie. Medewerkers doen niet ‘gewoon’ hun werk, maar hebben een gezamenlijke ambitie en voelen zich verantwoordelijk voor hun werk.
Dit doen we aan de hand van de kernwaarden: de burger centraal, samenwerken, toegankelijk, vertrouwen en professioneel. En mensgericht. Dit zijn ook de waarden die we zoeken in onze nieuwe collega’s. Iedereen die bij ons werkt, draagt bij aan de missie en visie.
Alles wat we doen, doen we voor de burger. Maar er is ook veel aandacht voor de medewerkers. Medewerkers krijgen veel vrijheid en ruimte om zelf hun agenda in te delen. Vanuit vertrouwen past de Raad hybride werken toe. Om collega's te ontmoeten, samen te werken, te brainstormen en te overleggen kom je naar kantoor, concentratiewerk kun je thuis doen.
Medewerkers kunnen - naast hun functionele takenpakket - ook een andere rol vervullen zoals preventiemedewerker, lid van een werkgroep of een activiteitencommissie. Medewerkers mogen meedenken en meepraten over de invulling van de richting die directie/MT aangeeft, o.a. via werkgroepen.
De Raad besteedt daarnaast veel tijd aan kennisverdieping en -verbreding via opleidingen en cursussen. Ook zetten we vaak onze eigen medewerkers als ervaringsdeskundigen in voor het geven van workshops.
Inclusief en divers
Werk je bij de Raad voor Rechtsbijstand, dan werk je aan passende ondersteuning en goede rechtsbijstand voor minder draagkrachtige burgers. Dit kunnen we alleen goed doen als we weten wat er speelt in de maatschappij en als we weten hoe we mensen het beste kunnen helpen. Daarom hebben we behoefte aan een diversiteit van perspectieven, achtergronden, talenten en inzichten. Wij streven naar een inclusieve organisatie, waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt. Niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Zo vergroten we samen onze denkkracht. Je bent bij ons van harte welkom!