Nieuws
Zoeken in de index
- vorige resultaten
- 1-10
- ...
- 31-40
- 41-50
- 51-56
- volgende resultaten
Maak kennis met Berekenjescheiding.nl, een van de 11 initiatieven die subsidie toegekend kregen binnen de Subsidieregeling stelselherziening rechtsbijstand.
Het kenniscentrum van de Raad presenteert de uitkomsten van de eerste enquêtes over de herstelregelingen kinderopvangtoeslag die zijn afgenomen.
Verleden week was er berichtgeving op sociale media te lezen over de hoeveelheid post die vooral mediators, ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand, soms tegelijkertijd van ons ontvangen. We vinden dit uiteraard zelf ook niet wenselijk en snappen dan ook dat dit vragen oproept. Het digitaliseren van onze processen heeft daarom onze grote aandacht. Op die manier kunnen we de papieren stroom verminderen. Dat doen in een weloverwogen volgorde. Soms moeten we de prioritering aanpassen. Zo hebben we onlangs prioriteit willen geven aan de invoering van de Regeling adviestoevoeging zelfredzaamheid en de Subsidieregeling pakket rechtsbijstand herstelregelingen kinderopvangtoeslag. In dit artikel leggen we u uit welke uitdagingen we verder tegenkomen en waarom het (verder) digitaliseren en optimaliseren van processen soms toch langer duurt dan ook wij zouden willen.
In de tussenrapportage Good Practices voor laagdrempelige, vroegtijdige en rechtvaardige geschiloplossing in het gemeentelijke sociaal domein doen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hogeschool van Amsterdam tussentijds verslag van de eerste fase van het onderzoek dat zij in opdracht van de Raad voor Rechtsbijstand uitvoeren. Daarin tonen zij good practices die kunnen bijdragen aan een laagdrempelige, vroegtijdige en rechtvaardige geschiloplossing tussen burgers en bestuursorganen.
Tijdens het afnemen van het interview voor dit artikel begin juli is de bèta-versie van het portaal net live gegaan. Na de zomer wordt het portaal alweer verder uitgebreid. Een weloverwogen gefaseerde aanpak, bedacht en uitgevoerd door een hecht team van bevlogen mensen. Het Rechtsbijstandportaal brengt digitaal het probleem, de toevoegwaardigheid en de zelfredzaamheid van de rechtzoekende in kaart. Op basis van die informatie en analyse wordt de rechtzoekende doorverwezen naar een of meerdere rechtsbijstandaanbieders in de nulde, eerste of tweede lijn. We spraken met Judie Visser, projectleider en Maurits Geelkerken, advocaat en initiatiefnemer, over de ontwikkeling van het portaal en de achterliggende motivatie.
In 2020 heeft de minister voor Rechtsbescherming 10 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de Subsidieregeling stelselherziening rechtsbijstand. Via deze regeling worden initiatieven gesubsidieerd die op een innovatieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van passende, duurzame en kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor juridische problemen, waarbij de rechtzoekende en zijn hulpvraag centraal staan. In deze serie maken we nader kennis met de 11 initiatieven die subsidie kregen. Deze keer Uitelkaar.nl, gerund door een gedreven groep mensen die de scheidingservaring willen verbeteren.
De afgelopen periode hebben wij RvR.org inclusief Kenniswijzer vernieuwd en een website over de Raad ontwikkeld.
We hebben een compleet nieuwe website over de Raad ontwikkeld; Raadvoorrechtsbijstand.org. Op deze site kunnen onder andere journalisten, het ministerie van Justitie en Veiligheid en andere ketenpartners en stakeholders informatie vinden over de Raad.
Een betere dienstverlening aan rechtzoekenden, die sneller een oplossing voor hun probleem wordt aangeboden. Dat is de opbrengst uit de pilot Samenwerken in de eerstelijn waarin het Juridisch Loket, sociaal raadslieden en sociaal advocaten op lokaal niveau nauwer samenwerken. Ze overleggen vaker en draaien gezamenlijke piketdiensten
De Raad voor Rechtsbijstand voert de Subsidieregeling Stelselherziening rechtsbijstand uit. We stellen alle binnengekomen initiatieven kort voor.
- vorige resultaten
- 1-10
- ...
- 31-40
- 41-50
- 51-56
- volgende resultaten